April 25, 2016

25hb April 2016 - Pokok-pokok dah mula berbuah (GAMBAR)

Bismillahirahmanirahim

Perkembangan anak pokok Tin yang telahpun di tanam ( di tukar pasu besar) baru-baru ini. Selepas beberapa kali mencuba campuran tanah yang sesuai. lebih cepat membesar dan lebih cepat berbuah.


Sila klik di sini : Pokok yang berbuah

April 21, 2016

21hb April 2016 - Pokok Apa ni? Jom Tanam

Bismillahirahmanirahim

Kali ini saya dapat membeli anak pokok GAC . Asal dari Vietnam. Kebanyakkan orang-orang kita tidak pernah jumpa atau makan buah GAC ini.

Saya pun kali pertama jumpa dan terus membeli anak-anak pokok GAC. Kali ini cuma dapat 4 pokok sahaja. So saya akan cuba biakkan . doakan yang terbaik untuk pokok exotic ini.

Gambar Sumber Internet

  Gambar di rumah sahabat yang telahpun berjaya menanam pokok ini.

 Contoh bunga jantan. Apabila berbunga dan berkembangan kita perlu " kahwin" kan bunga jantan tu pada bunga betina. Bunga betina seperti dibawah

 contoh bunga betina.

Ada beberapa ilmu yang dapat saya kongsikan kepada pembaca. Pokok ini mempunyai bunga betina dan bunga jantan , jadinya kita perlu kahwinkan bunga-bunga tersebut. Menurut daripada encik Zul , beliau membuat pendebungaan setiap kali bunga jantan/betina berkembang. Saya telahpun membeli 6 pokok untuk ditanam . Dua pokok telahpun diberkan kepada sahabat baik saya di Kedah. In Shaa Allah saya akan mengupdate lagi berkenaan pokok ini.

Minggu ini pun kami telahpun menanam pokok Anggur... saya akan update pasal anggur jugak nanti.
Terima Kasih

April 18, 2016

18hb Appril 2016 - Stock Anak Pokok Tin Untuk Dijual - SOLD

Assalamualaikum
Kepada peminat-peminat pokok Tin , Disini saya ada beberapa jenis pokok untuk dijual. Saya sertakan beberapa keping gambar ( Gambar original). Sila buat pilihan, Setiap pembeli boleh datang ke tempat saya ( Bandar seri putra bangi) atau saya boleh pos via Bus Ekspress ke tempat anda. Tambang bas cuma RM20.00 Sekotak.



Sila klik Link di sini Promosi Pokok Tin

April 4, 2016

04 April 2016 - Pokok Tin Untuk Dijual - SOLD

Assalamualaikum WBRT

Jualan Pokok Tin telahpun dibuka. Ada Gambar saya sertakan sekali,
Boleh Klik di sini Pokok Tin Untuk Dijual



March 21, 2016

21 March 2016 - Variety yang ditanam di tempat kami.

Alhamdulillah.

Setiap percubaan menanam telahpun kami tanam mengikut cara ( SOP) yang betol. tapi ada yang tumbuh segar ,membesar dengan sihat. tetapi ada juga pokok-pokok yang mati. Apa boleh buat.. kita dah jaga dengan baik sekali. tetapi Allah tidak izinkan dia hidup di tempat kami...

Sila Klik disini Pokok Tin Yang Ditanam

March 15, 2016

February 22, 2016

22hb Feb 2016 - Stock Baby Parrots - SOLD

Bismillahirahmanirahim
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Saya ada beberapa ekor burung jinak/masih handfeed untuk dijual :

Hand Feeding / Tame (jinak)
====================
- Green Cheeked Turquoise
- Umur   : 6 weeks ( Baby Handfeed)
- Jantina :  -
- Details : Kaytee Highfat
- Harga : RM500.00/Ekor
- Stock : SOLD








- Green Cheeked Yellow Sided
- Umur   : 4 weeks ( Baby Handfeed)
- Jantina :  -
- Details : Handfeeding Kaytee Highfat
- Harga : RM390.00/Ekor
- Stock : SOLD






- Green Cheeked Yellow Sided
- Umur   : 4 weeks ( Baby Handfeed)
- Jantina :  -
- Details : Handfeeding Kaytee Highfat
- Harga : RM390.00/Ekor
- Stock : SOLD







- Green Cheeked Conure ( Normal )
- Umur   : 5 weeks ( Baby Handfeed)
- Jantina :  -
- Details : Handfeeding Kaytee Highfat
- Harga : RM330.00/Ekor
- Stock : SOLD






Burung Liar untuk breeding
====================


Berminat sila Call/Whatapps 0133227141
**Kami juga menjual Kaytee High Fat (repack) kepada pelanggan yang membeli anak-anak parrots.
** Nasihat Penjagaan Percuma dari kami.







Harga Kaytee High Fat Repack
=====================
PERKHIDMATAN POSLAJU EKSPRESS :
ISNIN - JUMAAT SAHAJA
MASA : 9:00am - 4.30PM

RM20 (291gm) - Available
Tambah RM6 utk POS Laju
Tambah RM10 utk POS ke sabah /sarawak

RM130 ( 2.27kg) - Available
Tambah RM20 utk POS laju
Tambah RM30 utk POS ke sabah /sarawak


Harga Kaytee Exect Repack
===================
RM20 (291gm) - Available
Tambah RM6 utk POS Laju
Tambah RM10 utk POS ke sabah /sarawak

RM130 ( 2.27kg) - Available
Tambah RM20 utk POS laju
Tambah RM30 utk POS ke sabah /sarawak


Sekian

February 18, 2016

19hb Feb 2016 - Stock Baby Parrots - SOLD

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Minggu ni ada sedikit baby parrots untuk dijual.

1) Green Cheeked Turquoise - RM500.00
2) Green Cheeked Yellow Sided - RM390.00
3) Green Cheeked Normal - RM330.00
4) Green Cheeked Cinnamon - RM330.00
5) Indian Ring Neck Lutino - RM600.00

Minat Whatapps 0133227141 ( pokteh)

February 11, 2016

12hb Feb 2016 - Stock baby parrots - SOLD

Assalamualaikum

Minggu ni ada sedikit saja baby parrots

1) Green Cheeked Yellow Sided
 - Yellow Sided Normal - RM380.00 - SOLD
 - Yellow Sided Red Factor - RM430.00 - SOLD

2) Indian Ring Neck Lutino - RM600.00 - SOLD
3) Green Cheeked Cinnamon - RM330.00 - SOLD
4) Black Capped Lorry - RM1500.00 - SOLD
Whatapps 013-3227141

11hb Feb 2016- Stock anak pokok tin

Assalamualaikum

Kepada sesiapa berminat dengan benih anak pokok Tin sila klik
Benih Pokok Tin


January 29, 2016

29hb January 2016 - Stock untuk dijual - SOLD

Bismillahirahmanirahim
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Saya ada beberapa ekor burung jinak/masih handfeed untuk dijual :

Hand Feeding / Tame (jinak)
====================
- Sun Conure
- Umur   : 8 weeks ( Baby Handfeed)
- Jantina :  -
- Details : Kaytee Highfat
- Harga : RM650.00/Ekor
- Stock : SOLD











- Green Cheeked Yellow Sided
- Umur   : 5 weeks ( Baby Handfeed)
- Jantina :  -
- Details : Handfeeding Kaytee Highfat
- Harga : RM390.00/Ekor
- Stock : SOLD









- Green Cheeked Yellow Sided
- Umur   : 5 weeks ( Baby Handfeed)
- Jantina :  -
- Details : Handfeeding Kaytee Highfat
- Harga : RM390.00/Ekor
- Stock : SOLD








- Green Cheeked Conure ( Turquoise)
- Rare Color
- Umur   : 4 weeks ( Baby Handfeed)
- Jantina :  -
- Details : Kaytee Highfat
- Harga : RM500.00/Ekor
- Stock : SOLD










- Indian Ring Neck Lutino ( Red eye)
- Umur   : 4 weeks ( Baby Handfeed)
- Jantina :  -
- Details : Handfeeding Kaytee Highfat
- Harga : RM650.00/Ekor
- Stock : SOLD







- Cockateil Albino
- Umur   : 8 weeks ( Backup Kaytee 1-2x sehari)
- Jantina :  -
- Details : Handfeeding Kaytee Highfat
- Harga : RM350.00/Ekor
- Stock : SOLD





- Cockateil Albino
- Umur   : 8 weeks ( Backup Kaytee 1-2x sehari)
- Jantina :  -
- Details : Handfeeding Kaytee Highfat
- Harga : RM350.00/Ekor
- Stock : SOLD






- Green Cheeked Conure (Cinnamon)
- Umur   : 5 weeks ( Baby Handfeed)
- Jantina :  -
- Details : Kaytee Highfat
- Harga : RM350.00/Ekor
- Stock : SOLD










Burung Liar untuk breeding
====================
-  Sepasang Cockateil ( Warna Pearl pied cinnamon)
- Umur   : Setahun ++
- Jantina :  Tidak Pasti
- Details : Burung Liar , sesuai untuk breeding
- Harga :  Contact saya ( 0133227141)
- Stock : Available 2 Ekor






Berminat sila Call/Whatapps 0133227141
**Kami juga menjual Kaytee High Fat (repack) kepada pelanggan yang membeli anak-anak parrots.
** Nasihat Penjagaan Percuma dari kami.







Harga Kaytee High Fat Repack
=====================
PERKHIDMATAN POSLAJU EKSPRESS :
ISNIN - JUMAAT SAHAJA
MASA : 9:00am - 4.30PM

RM20 (291gm) - Available
Tambah RM6 utk POS Laju
Tambah RM10 utk POS ke sabah /sarawak

RM130 ( 2.27kg) - SOLD
Tambah RM20 utk POS laju
Tambah RM30 utk POS ke sabah /sarawak


Harga Kaytee Exect Repack
===================
RM20 (291gm) - Available
Tambah RM6 utk POS Laju
Tambah RM10 utk POS ke sabah /sarawak

RM130 ( 2.27kg) - Available
Tambah RM20 utk POS laju
Tambah RM30 utk POS ke sabah /sarawak




Sekian